info@alportal.net
ALPORTAL
ALPORTAL
AlPortAl_Official
Al Alekov
В тази сфера се чувствам като у дома си и причината е наистина банална - храненето, диетите и лечебният глад спасиха живота ми.

Когато през 2009 година чух тежката диагноза - IBD, ми говореха, че това не е заболяване от което се умира, а с което се умира. Години терапия по книга доведоха до там да умирам не от болестта, а от лечението. Точно тогава започна и моето приключение в света на здравословното и целесъобразно хранене. Загубих бройката на прочетените книги, на прегледаните медицински журнали и публикации, но резултатът е налице - след две смъртни присъди от лекари, след 8 години с непрестанни кръвоизливи, хемоглобин под 70 и нива на желязото под 1, аз се излекувах само и единствено благодарение на храненето. Последните ми симптоми бяха през 2019 година - годината, в която последно ядох захар и месо.
Когато някой ме попита къде е дипломата ми в тази сфера, аз показвам епикризите и стотиците кръвни картини и биохимии. За човек, прекарал 8 години в различни университети и институти, мога да кажа само едно - по-добро училище от живота няма...по-добър учител от собствената ни интуиция няма!
През последните години помогнах на много хора с хронични заболявания и проблеми, които бяха стигнали до отчаяние. Участията ми в няколко семинара и групи за взаимопомощ ме срещнаха с едни от най-верните приятели. Готов съм да споделя този опит с всеки, за да не се налага и други млади хора да трябва да го трупат по трудния начин...

...и отново,
ОТНОШЕНИЕТО Е ВСИЧКО, но този път отношението към собственото ни тяло!