info@alportal.net
ALPORTAL
ALPORTAL
AlPortAl_Official
Al Alekov
WELKOM bij ALPORTAL! Aan mijn niet-Bulgaarse bezoekers ben ik een korte introductie verschuldigd. Mijn naam is Al Alekov en ik ben geboren in de stad Vratsa (Bulgarije). Ik heb een bachelors diploma in internationale communicatie van de Hanzehogeschool Groningen (Nederland), een masters diploma in sociale wetenschappen van de City University of London (Verenigd Koninkrijk), en in mijn carrière heb ik mij tot op heden voornamelijk gefocust op sociale en kinderpsychologie, interculturele competenties en politiek. Sport is wel altijd mijn passie geweest en tijdens de afgelopen paar jaren heb ik sportmanagement gestudeerd aan het Johan Cruyff Instituut te Amsterdam.

In 2009 werd ik gediagnosticeerd met inflammatoire darmziekte (IBD) die dan ook bijna mijn dood werd. Na jaren van mislukte behandelingen begon ik de effecten van voeding en langdurig vasten op mijn toestand te onderzoeken en slaagde ik er na verloop van tijd in om deze aandoening onder controle te krijgen dankzij een combinatie van positief denken, strikte diëten en watervasten.
Tussen 2015 en 2019 ben ik van voetbal mijn hoofdberoep gaan maken. Zo heb ik een coachlicentie behaald, ben ik voetbaltoernooien voor kinderen gaan organiseren en heb ik een gemeenschap opgericht om het academie voetbal in Bulgarije te promoten. Helaas zorgde mijn toestand ervoor dat ik niet voltijds kon coachen, maar het weerhield me er niet van om veel bij te leren over het werken met jonge voetbal spelers die nood hebben aan advies, psychologische ondersteuning en individuele training.

Sinds begin 2021 ben ik een gecertifieerde voetbalagent met een FIFA-licentie en werk ik nog steeds verder met verschillende clubs en voetbal professionals om duurzame eetgewoontes te bevorderen en een gezonde psychologische basis te bieden voor succes in de sport.